Løksuppe

Fransk løksuppe

Klassisk hjemmelaget fransk løksuppe har få, men gode ingredienser. Den kalles også gratinert løksuppe, og er kanskje den enkleste, rimeligste og beste retten du kan servere din familie eller dine gjester.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 løk
  • 5 båter hvitløk (kan sløyfes)
  • 2 ss rapsolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts sukker
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 2 dl revet hvitost
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.
  2. Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Sett ovnen på 225 °C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.
  4. Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med litt hakket frisk timian ved servering.
  5. Suppen serveres rykende varm.
Har du ikke ildfaste suppetallerkener, kan du steke ostesmørbrød i ovnen til osten har smeltet og tatt farge, og legge på toppen av hver suppetallerken.
Del på Facebook